Pleio

Engels | Nederlands

De weg vanwaar je komt

  Peter Paul J. Doodkorte
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 87
  Door Peter Paul J. Doodkorte 571 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  De weg vanwaar je komt
  • Lion – Het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley

  Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

  Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

  Voor de trailer klik Lion

  • Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar® genomineerde) Nicole Kidman, (Oscar® genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers