Pleio

Engels | Nederlands

Gerelateerde blogs

Het gaat ook mij aan

Het gaat ook mij aan

#ItAffectsMe campagne wil taboe psychische...
Tolereer de liefde niet!

Tolereer de liefde niet!

Aanvaardt het verschilIs liefde universeel? Ja,...
Zelfmoord: voortijdig een slagveld verlaten

Zelfmoord: voortijdig een slagveld verlaten

Huisarts bedenkt zelfmoordspel Om suïcide...

Jezelf vinden en zijn

  Peter Paul J. Doodkorte
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 154
  Door Peter Paul J. Doodkorte 462 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Jezelf vinden en zijn
  • Gijs gaat bij zijn vader in de leer om schipper te worden. Tijdens hun reis durft hij niet te vertellen dat hij de behoefte voelt om te crossdressen.

  Gijs is zeventien jaar oud en vaart, als stage voor zijn opleiding, met zijn vader Ad mee op de binnenvaart van Nederland naar Wallonië. Voor het eerst sinds lange tijd zijn vader en zoon op elkaar aangewezen. De communicatie tijdens de werkzaamheden aan boord gaan goed, maar op privévlak blijken de juiste woorden moeilijk te vinden. Gijs leidt een dubbelleven; hij voelt de behoefte om zich soms te kleden als vrouw, ofwel crossdressen. Dit doet hij in het geheim, bang voor de mening van anderen.

  ‘Van Mars naar Venus’ is de afstudeerfilm van Kevin Kok, die dit jaar afstudeert van de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht.

  Crossdressen is iets wat weinig aandacht krijgt in de media en in de maatschappij. Desondanks zijn er toch veel mensen die aan crossdressen doen, maar hier niet voor uit durven te komen. Met deze film willen ze het onderwerp onder de aandacht te brengen. Met hopelijk het resultaat dat crossdressers zich gehoord en gezien voelen en de moed verzamelen om het bespreekbaar te maken. Anderzijds hopen ze door het verhaal van Gijs te vertellen meer begrip te kweken, zodat crossdressers niet meer bestempeld worden als freak, maar gewoon als mens.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers