Pleio

Engels | Nederlands

Maskers af!

  Peter Paul J. Doodkorte
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 71
  Door Peter Paul J. Doodkorte 362 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Maskers af!
  • The Work

  Twee keer per jaar komt een groep mannen bijeen voor een vierdaagse therapiesessie in een verrassende setting: New Folsom Prison in Californië. De deelnemers zijn zowel veroordeelde moordenaars en bendeleden als mannen van buiten de gevangenismuur.

  Rivaliteiten tussen verschillende bendes en rassen worden buiten de deur gehouden, om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren.

  Zonder commentaar en met de camera dicht op de getatoeëerde lijven volgt The Work drie van de buitenstaanders, die gaandeweg ontdekken dat hun angsten en problemen helemaal niet zo uniek en verschillend zijn als ze dachten, en dat ze minstens zoveel van de gevangenen kunnen leren als andersom. Want ook al zijn er begeleiders aanwezig, de mannen doen het vooral samen: er wordt gepraat – veelal over ontbrekende vaders – geschreeuwd, gevochten, en ook veel gehuild en getroost. Waarna een voor een de maskers worden afgedaan en de harnassen verdwijnen.

  Een emotioneel, intens en bij vlagen hartverscheurend document dat alle vooroordelen over criminaliteit en mannelijkheid volledig op zijn kop zet.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers