Pleio

Engels | Nederlands
Van aanslag naar bijdragen

Van aanslag naar bijdragen

Een samenleving zonder Belastingdienst, zinvol bijdragen in communities en met The Internet of Things

 0/5 Sterren (0)

Gerelateerde blogs

Deutsche Gründlichkeit levert woonkwaliteit en lage energielasten!

Deutsche Gründlichkeit levert woonkwaliteit en lage energielasten!

Passiefhuis= toekomstzekere investering voor...
Innovatie binnen de overheid ... DLG's aanpak

Innovatie binnen de overheid ... DLG's aanpak

Innovatie van publieke dienstverlening is in deze...
Kiest IBA Parkstad voor energie onafhankelijkheid?

Kiest IBA Parkstad voor energie onafhankelijkheid?

In Duitsland zijn drie voorbeeldprojecten waaruit...
Innovating Justice: Developing new ways to bring fairness between people

Innovating Justice: Developing new ways to bring fairness between people

HIIL: Sam Muller, Maurits Barendrecht, Robert...

Bijeenkomst apps4taxes, De Waag Amsterdam

  Harrie Custers
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 132
  Door Harrie Custers in de groep Van aanslag naar bijdragen 2494 dagen geleden Reacties (1)

   0/5 Sterren (0)

  Op 25 januari 2012 komen wij tussen 13 en 17 uur bij elkaar in De Waag te Amsterdam, om de "apps4taxes" concreet te maken. Deelnemers zijn de business-innovators en ICT-innovators van de Belastingdienst, I-Force (Innovation Circle), ontwikkelaars van o.a. De Waag, en de trekkers van enkele HNW-pilots binnen de Belastingdienst.

  De volgende drie punten staan op de agenda.

  1. Onder de vlag "Van aanslag naar bijdragen" willen we via een pilot/prototype ontdekken hoe op een andere manier dan via "heffen, controleren, innen en uitkeren" de compliance van burgers en bedrijven kan worden bevorderd. B.v. door hun bijdrage aan Nederland te erkennen, waarderen en zichtbaar te maken. En door hen zelfs een keuze te geven in de besteding van hun bijdragen. De doelgroep van de pilot is nog nader te bepalen. Dit is belangrijk en urgent omdat burgers en bedrijven steeds meer moeite krijgen met de legitimiteit van hun "aanslag". Waar wordt de bijdrage aan besteed? Wat krijg ik, wat krijgen wij er daadwerkelijk voor terug?

   Zelf denk ik b.v. aan een app of protocol waarmee bij betalingen btw en accijns rechtstreeks worden afgedragen aan de fiscus. Evt. zelfs met de mogelijkheid voor de klant om aan te geven waar de bijdrage aan dient te worden besteed.

    
  2. de business is momenteel hard aan de slag om uit te vinden hoe met differentiatie in devices en met inzet van de nieuwe Social Media compliance/doelen kunnen worden gerealiseerd. Er zijn pilots bij Douane en Belastingdienst. Apps gaan hier ongetwijfeld een rol spelen. Dit is belangrijk en urgent omdat de Belastingdienst moet bezuinigen en dit hoopt te realiseren door te bezuinigen op gebouwen. Dat kan mits tijd en plaats onafhankelijk werken daadwerkelijk wordt gerealiseerd.
  3. Onze ICT collega's in Apeldoorn werken aan ICT-innovaties. Ook dit jaar zijn er weer vijf innovatieprijswinnaars. Elke innovator heeft zes maanden de tijd gekregen om zonder kaders hun idee te verwerkelijken. Zij gaan hun idee presenteren en aangeven wat zij nodig hebben voor de realisatie.

  Tot slot zal I-Force de Innovation Circle methodiek toelichten. De Innovation Circle helpt via een methodische aanpak ideeën binnen drie of zes maanden via een prototype succesvol te implementeren.

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Harrie Custers
    Harrie Custers 2490 dagen geleden

    Vandaag een inspirerend gesprek gehad met Gerrit van het Veld en Frans Fokkenrood, beiden van het teamspecificatie van de Belastingdienst. Zij willen bijdragen aan punt 1) de pilot voor het op een andere manier heffen, controleren, innen en uitkeren. beiden nemen deel aan de bijeenkomst.

    Overigens, als doelgroep komt in beeld: Nederlanders woonachtig in het buitenland, maar belastingplichtig in Nederland.

    Kantoor Buitenland (Heerlen) is hiervoor verantwoordelijk. Dus vooraf eerst nog met hen spreken.

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers