Pleio

Engels | Nederlands

Wat heb je het laatst voor 't eerst gedaan?

  Hans de Gruijter
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 91
  Door Hans de Gruijter 2809 dagen geleden Reacties (2)

   0/5 Sterren (0)

  Beter goed gejat dan slecht verzonnen. En dat nog wel twee keer. De titel van deze blog is, als ik me niet vergis, van Loesje. En ik heb 'm gebruikt voor het eerste stuk dat ik op mijn eigen blog schreef. Het gaat nu weer op. Sterker die kreet (wat heb je 't laatst voor 't eerst gedaan kun je elke dag gebruiken. Het zet mensen aan het denken en zet soms aan tot mooie inzichten. Eén van die inzichten is dat je ongemerkt erg veel leert.

  Ik heb vanmiddag mijn eerste groep (VeVa Werk In Uitvoering) aangemaakt op Pleio. Een groep die ruimte gaat bieden aan alle vakmannen en vakvrouwen die in een mooi samenwerkinsgverband tussen ROCa en Defensie jonge mensen opleiden. Jonge mensen die kiezen voor een carriere bij Defensie. En die daartoe aan een ROC een opleiding volgen die valt onder de noemer Veiligheid en Vakmanschap (VeVa). Een opleiding die het beste van twee werelden bij elkaar brengt; het vakmanschap van een civiel erkende MBO opleiding en de militaire (basis)vaardigheden van Defensie.

  In dit grote project (31 deelnemende ROCa en 3 Krijgsmachtdelen) werken docenten, militaire instructeurs en BPV begeleiders hard aan de opleiding van die jonge mensen. In die uitvoering behalen zij successen. Ook lopen ze tegen lastige situaties aan. De Pleio groep VeVa Werk In Uitvoering biedt deze vakmensen een platform om successen te delen, ervaringen te delen en vraag en antwoord bij elkaar te brengen.

  Een manier van werken waar ik in geloof. Vooral op de werkvloer zit de ervaring met wat werkt. Op welke manieren successen worden behaald. Successen, ervaringen en best practices die anderen goed kunnen gebruiken om (nog) beter te worden in het werk dat ze moeten doen. Het is vaak lastig, zo niet onmogelijk om die ervaringen uit te wisselen in face-to-face contacten. Pleio biedt de mogelijkheid om dat 24/7 te doen.

  En nu wachten op de eerste gebruikers......

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Hans de Gruijter
    Hans de Gruijter 2808 dagen geleden

    Harrie,

    Leuk dat je reageert. Ik heb een eerste groepje van ongeveer 8 collega's uitgenodigd om lid van én Pleio én van de door mij gemaakte groep te worden.

    Ik wacht op hun reacties.

    Hans

    • Harrie Custers
     Harrie Custers 2808 dagen geleden

     Heel mooi Hans.

     En ik hoop toch van harte dat je niet blijft wachten tot ...

     Of heb je dat dan voor het eerst gedaan?

     ;-)

     Zoek hen op, verleid hen, maak het hen makkelijk en .... leuk!

     Succes.

     gr. Harrie

    Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers