Pleio

Engels | Nederlands

Crowdforce, je mee?

  Radjan Hanoeman
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 39
  Door Radjan Hanoeman 2798 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Afstudeeronderzoek en enquête
  In opdracht van Ambtenaar 2.0 doe ik een afstudeeropdracht met als hoofdonderwerp Pleio. Via een enquête wil ik meer duidelijkheid krijgen over ambtenaren op het gebied van: het gebruikersgedrag op verschillende sociale netwerksites, de houding ten opzichte van Pleio en opvattingen over digitaal kennisdelen en samenwerken.

  Deels worden de resultaten gebruikt om ambtenaren in te delen in verschillende doelgroepen, op basis van hun activiteiten als gebruiker van sociale media. Ik ben van mening dat het grootste deel ambtenaren privé al wel actief zijn, maar voor het werk sociale netwerksites zoals Pleio of Ambtenaar 2.0 nog niet gebruiken.

  Zo’n grote (doel)groep is vooral interessant, omdat ze zowel kennis als ervaring hebben met de mogelijkheden van web 2.0. De stap van privé naar werk, is relatief veel kleiner vergeleken met ambtenaren die geen ervaring hebben met sociale media. Zonder resultaten kan ik dat niet hard maken, maar vermoedelijk zijn dit ook de ambtenaren die openstaan voor het gebruik van Pleio. Daardoor dus potentiële gebruikers.

  Ik kies er bewust voor om mijn enquête niet te verspreiden via Twitter en andere sociale media. De kans is erg groot dat de ambtenaren die gaan reageren al de voorlopers zijn, in dat geval zijn de onderzoeksresultaten niet betrouwbaar en van weinig waarde.

  Crowdforce
  Het is nogal een klus om ambtenaren te bereiken binnen overheidsorganisaties, dat lukt mij niet alleen. Daarom vraag ik jullie om hulp. Ik heb een strategie bedacht voor het verspreiden van de enquête, laat ik het maar ‘crowdforce’ noemen. 

  Ik wil gebruik maken van de ‘crowdforce’ die hier aanwezig is, met andere woorden via een online oproep een boodschap of activiteit snel verspreiden via sociale media. De kracht van het netwerk bepaalt het effect en uiteindelijk ook het resultaat. Ik moest iets bedenken. ;) Hopelijk is dit een creatieve en effectieve strategie om zo genoeg ambtenaren te bereiken.

  Wil je helpen? 
  Stuur dan in een persoonlijk bericht je e-mailadres of mail mij op radjan.hanoeman@student.hu.nl. In een reactie stuur twee documenten mee als bijlage:
  1) een intranetbericht (oproep)
  2) en de enquête.

  Het intranetberichtje (1) is bestemd voor de webredacteurs of de communicatieafdeling binnen jouw organisatie. Het berichtje heb ik geschreven en bevat een link naar de website waar je collega’s de enquête kunnen invullen. Het enige wat jij hoeft te doen is het bestandje versturen naar de juiste mensen binnen jouw organisatie en vragen om publicatie.

  Als een publicatie niet mogelijk is, dan wil ik je vragen om de enquête (2) als bijlage te mailen naar andere collega's. De enquête kan dan eenmaal ingevuld naar mij worden gemaild. 

  Alvast bedankt voor jullie hulp! And join the… ;)

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers