Pleio

Engels | Nederlands
Werkgroep Pleio

Werkgroep Pleio

Bouw mee aan Pleio

 3.7/5 Sterren (3)

Gerelateerde blogs

Bijeenkomst Werkgroep Pleio, 12-01-2012

Bijeenkomst Werkgroep Pleio, 12-01-2012

Morgen is de eerste bijeenkomst van de...
Verslag van de werkgroep Pleio van 10 september 2013

Verslag van de werkgroep Pleio van 10 september 2013

De werkgroep Pleio op 10 september was met 15...
Agenda werkgroep Pleio op 29 mei 2012

Agenda werkgroep Pleio op 29 mei 2012

De volgende bijeenkomst van de werkgroep Pleio...
Agenda werkgroep Pleio op 3 mei 2012

Agenda werkgroep Pleio op 3 mei 2012

Komende donderdag is er weer een bijeenkomst van...

Werkgroep Pleio 29 mei 2012: over de Pleio-app en financieringsmodellen

  Davied van Berlo
  Door Davied van Berlo in de groep Werkgroep Pleio 2338 dagen geleden Reacties (7)

   0/5 Sterren (0)

  De belangrijkste onderwerpen op de agenda van de werkgroep Pleio waren de Pleio-app en de financiering.
   

  1. Pleio-app: we zijn onderweg!

  Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van internet via de mobiele telefoon en veel mensen werken ook mobiel. Meerdere gebruikers hebben dan ook gevraagd om een Pleio-app te ontwikkelen zodat ze onderweg gemakkelijker op de hoogte kunnen blijven van wat er gebeurt in hun groepen en in vergaderingen toegang kunnen krijgen tot hun documenten. Erik Vlugt van de Belastingdienst heeft vervolgens het initiatief genomen een groep op te richten om een Pleio-app tot stand te brengen.

  De regio Holland-Rijnland laat de samenwerking van de vijftien deelnemende gemeenten via Pleio verlopen en had behoefte aan een app om de informatievoorziening voor ambtenaren en raadsleden te vergemakkelijken. De organisatie heeft daarom het initiatief genomen om de Pleio-app te laten ontwikkelen en te financieren binnen de voorwaarden van het Pleio-manifest. De app zal na de zomer beschikbaar komen op Android en iPhone/iPad. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, word dan lid van de groep!
   

  2. Financiering: bijdragen naar vermogen

  Pleio is tot op heden betaald met giften vanuit verschillende organisaties, waarbij de Belastingdienst een groot aandeel heeft genomen (de Douane heeft bijvoorbeeld de hosting betaald). Graag willen we die last beter verdelen. Daarnaast is op de bestuurdersconferentie aangegeven dat voor de continuïteit van Pleio de financiering voor meerdere jaren geregeld moet worden. Tom Moesker, de nieuwe penningmeester van de stichting Pleio, presenteerde zijn plannen aan de werkgroep.

  In die plannen wordt gekeken naar de kosten voor het beheer, dus voor hosting, bugs, upgrades, etc. De ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten gebeurt immers via financiering vanuit de gemeenschap (zoals bij de app hierboven) en er wordt gekeken naar crowdfunding. Voor het beheer is dit jaar ongeveer 100.000 euro nodig (zie ook deze discussie) en dat zal de komende jaren oplopen. Er komen twee fasen waarin we proberen dit bedrag bij elkaar te krijgen.

  • Fase 1: strategische partners. Verschillende overheidsorganisaties hebben gekozen voor Pleio als platform om hun werk mee te doen. Ze besparen op die manier geld en halen meerwaarde uit de mogelijkheden van Pleio. Deze 'aandeelhouders' zijn zeer betrokken en we willen dan ook met hen in overleg hoe we samen voor zo'n drie jaar de begroting kunnen invullen. Voor de zomer wordt hiervoor een bijeenkomst ingepland;
  • Fase 2: deelsitemanagers. Als de eerste fase niet voldoende oplevert om de begroting rond te krijgen, zal na de zomer een beroep worden gedaan op de deelsitemanagers. We willen in dat geval alle deelsites vragen om een donatie, in geld of op andere wijze. Er zijn diverse werkzaamheden op Pleio die nog opgepakt kunnen worden! Op die manier geven we invulling aan het gemeenschappelijke karakter van Pleio. Elke bijdrage is vrijwillig.

  De komende tijd gaan we aan de slag om invulling te geven aan deze plannen. Daar zijn de volgende actiepunten uit voortgekomen:

  • Organiseren strategische bijeenkomst: Harrie
  • Inventariseren van beheerkosten: Tom
  • Inventariseren van producten en diensten: Marcel, met Peter
  • Communicatie: Davied (we zoeken nog een communicatiepersoon voor Pleio!)
  • Inventariseren van werkzaamheden en taken: Davied

  Op de volgende bijeenkomst van de werkgroep Pleio zal ook worden besproken wat de kracht van Pleio is voor deelnemende organisaties om de boodschap weer wat scherper te krijgen. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op 14 juni vanaf half tien in Utrecht.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Jan Klein Kranenburg
    Jan Klein Kranenburg 1926 dagen geleden

    Dat er nog geen reactie is gekomen op de vraag van Eelko Jansen van 92 dagen geleden, zegt denk ik genoeg, maar ik vraag me ook af of er nog een app komt. De Play Store geeft in ieder geval nog geen resultaten. Iemand?

    • Eelko Jansen
     Eelko Jansen 2018 dagen geleden

     Wat is de stand van zaken van de Pleio app?

     • ErikJonker
      ErikJonker 2337 dagen geleden

      Gaan jullie ook een groep voor genoemd financieringsvraagstuk maken op Pleio of is die er al, ik doe graag mee met een dergelijke groep. Dat valt qua agenda/werk vaak nog wel te plooien in tegenstelling tot echte bijeenkomsten.

      • ErikJonker
       ErikJonker 2337 dagen geleden

       Prima dat deze twee zaken worden opgepakt, allebei twee strategisch belangrijke onderwerpen. Zonder mobiele app/functionaliteit heeft Pleio geen toekomst gezien de ontwikkelingen op dit vlak en hetzelfde geldt voor financiering.

       • Roelof van Netten
        Roelof van Netten 2338 dagen geleden

        Dag Bart,

        De functie waar jij aan werkt is exact één van de voornaamste redenen dat wij als Holland Rijnland met Pleio werken. En ook aan de slag zijn om het (virtueel) communiceren tussen en met gemeenten in het verlengd lolaal bestuur te optimaliseren.

        En dus ook het initiatief genomen hebben om een App voor Ipad/Iphone en Android te ontwikkelen.

        Roelof van Netten

        • Davied van Berlo
         Davied van Berlo 2338 dagen geleden

         Ik heb onzorgvuldig geformuleerd.. De app wordt geschikt voor telefoons en tablets inderdaad. Juist voor het gebruik dat jij schetst moet Pleio geschikt zijn!

         • Bart den Dulk
          Bart den Dulk 2338 dagen geleden

          Hoi Davied (e.a.),

          Waarom geen universele iOS app? Ik denk uiteindelijk dat het bekijken en annoteren van documenten op Pleio bijvoorbeeld vooral via de iPad zal verlopen. Ik ben zelf betrokken bij het opzetten van een deelsite voor het Bestuur van de veiligheidsregio Haaglanden. Deze bestaat uit de burgemeesters van de gemeenten binnen de regio Haaglanden. Een veiligheidsregio (regionale brandweer, GHOR, meldkamer ambulancezorg en in sommige gevallen ook GGD en Ambulancediensten) is verlengd lokaal bestuur en blijft onder de aansturing van de gemeenten. Initieel zal de deelsite worden ingezet voor het agenderen en verspreiden van agendastukken. Ik kan mij zo voorstellen dat wanneer dit een succes wordt, de drempel om papierloos te vergaderen zal verlagen (een van de gemeenteraden binnen de regio werkt al papierloos met behulp van iPads).

          mvg. Bart den Dulk

         Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers