Pleio

Engels | Nederlands
 • BLOGS
 • KARIN VAN KAS
 • RAAK UW COLLEGA'S EENS WAT VAKER AAN.. DAT IS GOED VOOR DE PRODUCTIVITEIT!

Gerelateerde blogs

Wat zie je er goed uit vandaag!

Wat zie je er goed uit vandaag!

01-03-2011 Vandaag Nationale Complimentendag!...
Monstertjes hebben ouders...

Monstertjes hebben ouders...

Geluk komt van aandacht, ongeluk van verwaarlozen...
Palestra Rex - een futuristische sage

Palestra Rex - een futuristische sage

<Van de site van Palestra Rex - theatergroep...
Geen geheelmailonthouder meer

Geen geheelmailonthouder meer

Ik heb het gedaan.14 maanden lang heb ik...

Raak uw collega's eens wat vaker aan.. dat is goed voor de productiviteit!

  Karin van Kas
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 65
  Door Karin van Kas 2791 dagen geleden Reacties (1)

   0/5 Sterren (0)

  01-03-2011

  Collega’s die elkaar regelmatig aanraken zijn productiever op het werk. Iemand meteen om de hals vliegen hoeft niet per se, ook een handdruk of een schouderklop werkt. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië.

  Door aanrakingen wordt de kantooromgeving ‘gelukkiger’. Dit leidt tot minder ziekteverzuim, hogere omzet en een verbeterde productiviteit. Werknemers zijn ook gelukkiger als ze een goede relatie hebben met hun baas en collega’s. Hiervoor is wel persoonlijk contact nodig.

  Emotionele wezens Volgens de onderzoekers is het een probleem dat sommige bedrijven bang zijn voor emoties op de werkplek. “Managers willen een koude, rationele cultuur. Maar dit is een illusie, omdat we nu eenmaal emotionele wezens zijn. Ontkennen wat van nature komt verlaagt de productiviteit,” aldus de onderzoekers. Hoewel niet alle bedrijven geschikt zijn voor deze cultuur, kunnen ze toch meer aandacht besteden aan ‘aanrakingen’ met medewerkers. Bijvoorbeeld bij een felicitatie: in plaats van het sturen van een e-mail, naar iemands bureau lopen en een handdruk geven.

  Bron: HRPraktijk.nl

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Victor van Rij
    Victor van Rij 2788 dagen geleden

    Op zich een sympathiek gedachte, maar ik weet niet of de onderzoek resulaten algemene geldigheid hebben. In Europa hebben we een gradient  lopen van de koudere afstandelijkheids cultuur,  die over het algemeen met het Noorden geassocieerd wordt , naar de warmere aanrakerige culturen in het Zuiden. Deze gradient lijkt niet te correleren met de productiviteit in economische zin. Uiteraard hebben we meer soorten van productiviteit en hebben we ook zoiets als een prettige werksfeer waarin een tekort of een teveel aan aanraking en emotionele aandacht tussen collega's duidelijk een rol kan spelen. Omdat we niet altijd met gelijkgestemde geesten te maken hebben lijkt mij het wel zo goed om af te tasten of iemand van de aanraking en zelfs de handdruk gediend is.. Overigens kan ik me indenken dat je productiviteit eronder lijdt als je in een voor jou vreemde cultuur wordt geplaatst die kouder of wamer is dan wat je gewend bent.

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers