Pleio

Engels | Nederlands

Social Media gaat om delen: 10 Handige Twitter tools voor ondernemers (door Peter Drewes)

  FlexMind (Tomas Jansma)
  Door FlexMind (Tomas Jansma) 2811 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Hier vindt u een aantal Twittertools. Deze deel ik graag met u met dank aan Peter Drewes. 

   

  1. BirdHerd

  Birdherd maakt Twitteren makkelijk voor groepen en teams en ideaal om dit vanuit 1 enkel twitteraccount te doen. Het plaatsen van een berichtje is even makkelijk als het sturen van een DM. Verder laat de tool jou bepalen wie van de groep op het account berichtjes mag plaatsen.

  2. Twtpoll

   

  Heel handige tool om vragen te stellen aan je klanten en zo feedback te krijgen over je bedrijf, producten, diensten en andere zaken die je graag wilt weten om je bedrijf te verbeteren.

  3. TweetChat

   

  TweetChat zorgt er voor dat je dat je via Twitter kunt chatten op basis van een hashtag.

  4. Backtweets

   

  De standaard zoekmachine van Twitter zelf is aardig beperkt. Een van deze beperkingen is dat het geen berichtjes kan vinden die naar je website linken (of een andere site die je wilt vinden via een link). Deze tool lost dit probleem voor je op, vul een URL in en Backtweets zal zoeken.

  5. Grouptweet

   

  GroupTweet helpt groepen privé te communiceren via Twitter. Twitter staat directe berichtjes (DM’s) toe van de ene naar de andere persoon, maar als je naar meerdere personen wilt sturen heb je pech. Met GroupTweet kun je wel 1 DM naar meerdere personen tegelijkertijd sturen.

  6. TweetBeep

   

  TweetBeep stuurt je af en toe een update via email met conversaties die over jou, je bedrijf of andere dingen die belangrijk zijn voor jou. Je kunt zo achterhalen wie het over jou hebben.

  7. StreamTwitter

   

  StreamTwitter is een licht web-based scriptje dat je kunt gebruiken om je Twitter live op video weer te geven. Erg handig voor beurzen, evenementen etc. Het is een luxere versie van Twitterfountain en is niet helemaal gratis.

  8. TweetStats

   

  Handig om je Twitterstatistieken bij te houden en te doorzoeken.  Je kunt je statistieken per uur, per week of per maand bekijken. Het geeft je inzicht wat het effect is als je alleen maar tweet op bepaalde tijdstippen per dag.

  9. Twazzup

   

  Met deze tool krijg je real time  zoekresultaten op Twitter. De pagina met resultaten bevat niet alleen resultaten, maar ook foto’s, nieuws, top links en meer. Zoek op je naam, bedrijfsnaam, branche of concurrentie en wie weet kom je interessante dingen te weten.

  10. Twitterfeed

   

  Twitterfeed zorgt ervoor dat je automatisch nieuwe RSS feeds naar je Twitteraccount stuurt. Heb je een blog of website, Twitterfeed stuur automatisch de link naar je Twitter zodat je volgers direct op de hoogte zijn.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers