Pleio

Engels | Nederlands
 • BLOGS
 • LIBERAAL MAASDRIEL PLEIT VOOR VERREGAANDE SAMENWERKING TUSSEN MAASDRIEL EN ZALTBOMMEL.
Liberaal Maasdriel

Liberaal Maasdriel


 0/5 Sterren (0)

Liberaal Maasdriel pleit voor verregaande samenwerking tussen Maasdriel en Zaltbommel.

  Frits van Endhoven
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 56
  Door Frits van Endhoven 2314 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

   

  Liberaal Maasdriel pleit voor verregaande samenwerking tussen Maasdriel en Zaltbommel.

   

  Amstelveen (83.336 inwoners) en Aalsmeer (30.371 inwoners) gaan per 2013 een zeer verregaande samenwerking aan. Vanaf dat moment zijn alle ambtenaren van Aalsmeer in dienst van de gemeente Amstelveen. Behalve de gemeentesecretaris en griffier. De inwoners van Aalsmeer worden er beter van. De samenwerking gaat in financiële zin bijna EUR 3.000.000,= per jaar opleveren. Ook elders in Nederland bestaan dergelijke samenwerkingsvormen. Enschede (158.000 inwoners) heeft 55 ambtenaren van Losser (23.000 inwoners) overgenomen en voert ook een aantal taken voor Losser uit. In Ten Boer (7000 inwoners) zijn nog 15 medewerkers in dienst, de anderen zijn in dienst van de gemeente Groningen (190.000 inwoners) die tevens het leeuwendeel aan taken uitvoert. De Drechtsteden (samen 260.000 inwoners) hebben een apart orgaan ingericht om op tal van beleidsterreinen samen te werken. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

   

  Zowel Zaltbommel (26.784 inwoners) als Maasdriel (24.064 inwoners) hebben te maken met mogelijke beperkingen in de slagkracht van de gemeente, zeker na de uitgebreide decentralisatie van rijkstaken. Ook kennen zowel Zaltbommel als Maasdriel zo hun eigen financiële uitdagingen.

   

  In Maasdriel wil het College van B&W (PvdA, CDA en SSM) de tarieven Onroerend Zaak Belastingen (OZB) in 2013 met maar liefst 35% verhogen om de begroting weer sluitend te krijgen.

   

  Liberaal Maasdriel beschouwt dat als ‘de weg van de minste weerstand’. ‘We verhogen gewoon de belastingen en daarmee is het probleem opgelost’. Een verregaande samenwerking met Zaltbommel zou de efficiency gigantisch kunnen verbeteren. Een draconische maatregel zoals het verhogen van belastingen met maar liefst 35% zou dan voorkomen kunnen worden.

   


  Frits van Endhoven
  06 21 896 563

   

  Meer info op:

   

  http://bloggers.nl/FritsvanEndhoven/

   

  https://twitter.com/#!/FritsVEndhoven

   

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers