Pleio

Engels | Nederlands
Van (Co) Creatieproces tot publicatie

Van (Co) Creatieproces tot publicatie


 0/5 Sterren (0)

Gerelateerde blogs

In je eentje heb je gemakkelijk praten

In je eentje heb je gemakkelijk praten

Als je jezelf een beetje vergeet, ga je meer...
Online documenten: hoe gaat dat in z'n werk?

Online documenten: hoe gaat dat in z'n werk?

Al sinds jaar en dag zijn de documenten waar we...
Geen geheelmailonthouder meer

Geen geheelmailonthouder meer

Ik heb het gedaan.14 maanden lang heb ik...
Samen kunnen we meer

Samen kunnen we meer

Niet omdat het moet, maar omdat het kan Met...

Van (Co) Creatieproces tot publicatie

  Marcel Ziemerink
  Door Marcel Ziemerink in de groep Van (Co) Creatieproces tot publicatie 2301 dagen geleden Reacties (7)

   0/5 Sterren (0)

  Van (Co) Creatieproces tot publicatie

  In het tot stand komen van veel productie processen binnen de overheid spelen veel partijen in deze keten een rol. Je kunt dit in drie fases onderverdelen:

  Fase 1 (Co) Creatieproces

  De  doelgroep kan bij alle fases actief participeren of je kunt er voor kiezen om slechts bij een aantal stappen gebruikers te laten participeren. De overige fasen worden dan ingevuld door de stakeholders in het bedrijf en ontwerpers evt. in samenwerking met andere specialisten. Het creatie proces willen we onder brengen in een zo genaamde specificatie-community’! Voorbeelden zijn:

  ·             Plone

  ·             SwordFish

  ·             GitHub

  Fase 2 specificatie-base’

  De vastlegging van specificaties willen we zien als een kennissysteem. Specificaties in dit systeem zijn zoveel als mogelijk automatisch toepasbaar. Dit systeem wordt gevoed door het specificatieproces uit fase 1 en gebruikt door afnemende diensten!

  Fase 3. specificatie-service’

  Specificaties zijn een asset veel overheid organisaties die we breder bruikbaar willen maken. Niet alleen in de  (Co) Creatieproces maar ook in de operatie (bijvoorbeeld door ondernemers die een toelichting op een aangifte-item zoeken, of door controlemedewerkers die hun controle willen richten naar het belang van een aangifte-item voor afnemers verderop in de keten).

  Een eerste stap kan een aanvulling zijn van de specificaties met afnemersbelangen en een webinterface naar de specificaties.

  Mijn vragen aan de community zijn:

  ·             Wie is hier al mee bezig?

  ·             Wie heeft er ideeën en of oplossingen

  ·             Wie wil er mee helpen en denken om dit model om te zetten naar een daadwerkelijke werkend proces,

  Kortom mijn nieuwe uitdaging is een applicatie van (Co) Creatieproces tot publicatie met een mooie interface op Pleio.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Harrie Custers
    Harrie Custers 2287 dagen geleden

    Helaas, het lukt mij niet om aan te haken.

    ;-)

    • JoGnet
     JoGnet 2289 dagen geleden

     Naar aanleiding van het bericht : Mandriva joins OW2 to Spur Enterprise Innovation in the Open Source Community via @open_trends dacht ik weer aan deze blog-post.

     Gerelateerd : OW2.

     @Marcel. Ik heb de video nog niet bekeken en vraag me af of ik voldoende kennis en inzicht heb om een (goede) bijdrage te kunnen leveren. Als jij inschat dat ik die heb wil ik graag een keer een afspraak me je maken.

     • Davied van Berlo
      Davied van Berlo 2293 dagen geleden

      Ik geloof dat dit mijn pet wat te boven gaat ;-)

      • Marcel Ziemerink
       Marcel Ziemerink 2300 dagen geleden

       @JoGnet, op het moment dat ik het heek concreet maak lijkt het al weer vast te staan. Ik wil graag samen met de community kijken houw we in de drie genoemde Fases welke (bijvoorkeur open source) instrumenten kunnen inzetten en kunnen koppelen met Pleio! wso2 ken ik en heb het al eens geïnstalleerd. Voor de liefhebbers hier een video!

        

       Maar in mijn beleving gaat WS02 veel te ingewikkeld worden voor Fase het creatieproces. In eerste instantie zou daar een goede revisie markering al volstaan en een goede fullcontextst search. Belangrijk is in het gehele proces het kunnen leggen van verbanden, hoe zijn de specificaties tot stand gekomen, welke vragen, issues. Dat allemaal inzichtelijk en desgewenst op het scherm.  Maar wil graag een afspraak met je maken om over dit onderwerp van gedachten te wisselen! Leuk dat je lid bent geworden en mee wilt denken!

        

        

       • JoGnet
        JoGnet 2301 dagen geleden

        GitHup = GitHub (Wikipedia)

        Ik ben wat verbaasd door de (mix van) genoemde tools / community's voor een specificatie-community. Het zou (me) helpen als je een wat meer uitgewerkte schets maakt van een productie-proces wat als voorbeeld kan dienen. Aan welke applicatie(s) denk je ? Woorden als modulair, tekst-(en wellicht code)-'snippets' en de standaard RDFa komen in me op.

        Ik kwam vandaag WSO2 tegen. Is dat een tool om er (in voorkomende gevallen) bij te betrekken ?

        • Marcel Ziemerink
         Marcel Ziemerink 2301 dagen geleden

         @Dirk Jan, ja we willen met de community Knowledge As A Service; kwaliteit in de loonketen een pilot gaan doen. Leuk dat je mee wilt denken en bedankt voor de info!

         • Dirk Jan van der Wal
          Dirk Jan van der Wal 2301 dagen geleden

          Hallo Marcel,

          Is dit KAAS?

          Ik ben er nog niet echt mee bezig maar probeer wel iets soortgelijks op gang te krijgen binnen de huidige functionaliteit van Pleio. Dat valt nog niet mee, de collega's zijn nog erg gewend om met papier te werken.

          Heb wel een voorbeeld voor je van iets wat we in Haarlem hebben gedaan. Daar hebben we via e-participatie met honderden deelnemers een gebiedsvisie ontwikkeld. Het proces wat daar is gevolgd is dat de deelnemers op basis van een aantal voorbeelden hun voorkeursvisie konden samenstellen en eigen ideeën inbrengen. Het proces is afgerond maar de site staat nog online zodat men terug kan lezen hoe de visie tot stand is gekomen. Zie http://94.124.92.134

          Succes. En meedenken doe ik graag.

         Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers