Pleio

Engels | Nederlands
ProGideon

ProGideon

Provincies op de Kaart

 0/5 Sterren (0)

Duurzame digitale data

  Anne Marth Kuilder
  Door Anne Marth Kuilder in de groep ProGideon 2469 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Mijn ouders hebben ergens op zolder een dikke stapel brieven liggen die ze elkaar als verliefde twintigers hebben geschreven. Ik heb ze nooit gelezen en ben ook niet van plan dat bij hun leven te doen, maar ik vind het een mooi idee dat die brieven daar liggen als het bewijs van het prille ontstaan van de liefde tussen mijn ouders. Ik ben zelf geboren in 1986 en ik heb aan het begin van mijn relatie vooral gemsned, gesmsed, en zo nu en dan gemaild. Om die data is moeilijk een dik postelastiek te doen en ik ben bang dat onze hypothetische toekomstige dochter het zonder bewijs van het ontstaan van onze prille liefde moet stellen.

  image


  Zo is er een enorme groei aan digitale informatie, ook van geo-informatie en het gebruik neemt aanzienlijk toe. Maar hoe zorgen we ervoor dat deze informatie ook in de toekomst nog te raadplegen is, bijvoorbeeld voor wetenschappelijk onderzoek? Deze vraag vormt de reden voor Geonovum en Data Archiving and Networked Services (DANS) om op 16 februari een studiemiddag over duurzame toegang tot geodata te organiseren. Klik hier voor meer informatie.


  Organisaties die geodata ter beschikking stellen moeten nadenken of en hoe hun gegevens in de toekomst raadpleegbaar blijven. Als indidviduele bijdrager aan de enorme soep van digitale gegevens wil ik er over nadenken hoe die paar voor de mensheid niet zo interessante maar voor mij waardevolle smsjes, msn-gesprekken en mails voor het nageslacht terug te vinden zijn. Ik zal het postelastiek in ere herstellen!

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers