Pleio

Engels | Nederlands

Pleio heeft zijn eigen elektronische leeromgeving

  Marcel Ziemerink
  Door Marcel Ziemerink 2755 dagen geleden Reacties (1)

   0/5 Sterren (0)

  Ruim een jaar gelden schreef ik een blog op mijn site ziemerink.org over een “overheidsplaza”. één ontmoetingsplek voor het dienen van de publieke zaak. Vier pijlers voor vinden, informeren, leren en samenwerken:  Elgg, Moodle, Mahara en Google Docs. Mahara en Google Docs zitten nog in de pen, maar we kijken ook of hier goede alternatieven voor zijn.


  Vanaf nu heeft Pleio een Elektronische LeerOmgeving (ELO) op basis van Moodle! Deze ELO behoort tot de basisvoorziening van Pleio en is dus gratis te gebruiken.

  Waarom een Pleio-leeromgeving?

  Iedere overheidsorganisatie kan nu zijn cursussen en opleidingen centraal opslaan op Pleio, zowel voor eigen gebruik of om aan te bieden aan andere overheidsorganisaties.

  Hoe werkt het?

  In het menu onder ‘Voorpagina’ staat een knop ‘Leeromgeving’. Klik daarop en je wordt met je Pleio-account automatisch ingelogd op de elektronische leeromgeving.

  Op dit moment zijn er nog geen cursussen of opleidingen beschikbaar, dus we nodigen alle Pleio-gebruikers uit om die eerste cursus of opleiding te plaatsen. Bijvoorbeeld de cursus “Zo gebruik je Pleio”!

  Wil je een cursus of opleiding laten aanbieden?

  Maar de echte oproep richten wij natuurlijk aan alle overheidsinstellingen: stel jouw generieke cursussen en opleidingen beschikbaar op de Pleio-leeromgeving.. Delen is vermenigvuldigen. Heb je materiaal en wil je dat beschikbaar stellen? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar admin@pleio.nl.

  Zelf een cursus ontwikkelen of uploaden?

  Als je het leerplatform van Pleio wilt gebruik om jouw specifieke cursus in aan te bieden, dan kan dat natuurlijk ook.  Je kunt zelf een cursus of opleiding bouwen in de leeromgeving. Je kunt ook een standaard SCORM-formaat uploaden.  SCORM staat voor Sharable Content Object Reference Model en is ontwikkeld door ADL. SCORM is een verzameling technische standaarden die web based-leersystemen de mogelijkheid geven om leerinhouden te zoeken, te importeren, te delen, te hergebruiken en te exporteren op een standaardmanier.

  Wat brengt de toekomst?

  De Pleio-leeromgeving is nooit af maar altijd volop in ontwikkeling, door kortcyclisch en stapsgewijs verbeteren. Ben je enthousiast over en zie je de mogelijkheden van een generieke leeromgeving voor de overheid en wil je daaraan jouw steentje bijdragen? Neem dan contact op met info@ziemerink.org.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Adrie van Duren
    Adrie van Duren 2755 dagen geleden

    Ik vind het erg goed nieuws dat er nu een leeromgeving is waar overheden (en anderen natuurlijk) kennis kunnen gaan delen. Dat heeft de potentie in zich om het overheidsprobleem van meerdere keren hetzelfde wiel uitvinden terug te dringen. Simpelweg omdat verschillende overheidslagen steeds meer van elkaar kunnen leren door kennis op didactische wijze te delen. En dan hebben we het nog niet gehad over de kostenvoordelen. Uitdaging gaat natuurlijk wel worden om aanbod op niveau te krijgen. Maar daar kunnen we allemaal aan meehelpen! Aan mij zal het niet liggen...

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers