Pleio

Engels | Nederlands

Bugs en wensenlijst

Bezig met laden van de lijst...

Storingen

Donderdag 1 september tijd 14::50

Pleio had vandaag 1 september te kampen met een storing. Deze storing heeft 15 minuten geduurd. De reden voor de storing was een bug in de update van [Pleio/pleio] v1.3.2. We hebben het opgelost door de volledige update van gisterenavond terug te draaien naar versie [Pleio/pleio] v1.3.1. Vanavond zullen we versie [Pleio/pleio] v1.3.3 uitbrengen de bugs zijn daarin opgelost! 

Op dit moment zijn er geen storingen anders dan de bugs hiernaast bekend!

Donderdag 15 oktober tijd: 8:08

Storing op de Pleio colo 2 server, daardoor zijn zowel stats.pleio.nl als Etherpad niet te benaderen! De verwachting is dat dit rond 9:00 is opgelost!

Bij het verhuizen van de pleio vips naar onze nieuwe loadbalancers is iets mis gegaan waardoor door stats.pleio.nl en etherpad.pleio.nl uitkwamen op de pleio.nl pool. Inmiddels is het probleem verholpen en zijn piwik en etherpad weer bereikbaar.

10 september 2015

cfengine heeft nu 2x alle vhost dirs gemoved zodat pleio.nl even onbereikbaar was.

1 juli 2015

Pleio was vanochtend tussen 09:00 en 09:40 traag. Na analyse werd snel duidelijk dat intensief gebruik van de zoekfunctionaliteit het verkeer voor andere Pleio gebruikers traag maakte. Dit komt met name doordat in de huidige implementatie van de zoekfunctionaliteit gebruik is gemaakt van de MySQL functie LIKE en wildcards. Deze implementatie is niet schaalbaar en staat al langer op de aandachtslijst van Pleio. Om het probleem op korte termijn op te lossen hebben wij ervoor gekozen om het zoekverkeer niet langer uit te voeren op de master database server, maar op de slave server. Dit zorgt ervoor dat zoekverkeer niet langer het reguliere verkeer stoort. Op langere termijn wordt het probleem opgelost door een integratie met Elasticsearch waardoor zoeken niet alleen sneller maar ook accurater wordt. Naar verwachting wordt deze integratie voor 1 augustus opgeleverd.