Pleio

Engels | Nederlands

Mappen maken en ordenen

Laatst bijgewerkt op 2729 dagen geleden door Pierre Deen Reacties (2)

 0/5 Sterren (0)

Om het geheel aan bestanden overzichtelijk te houden is het verstandig de bestanden in mappen op te slaan. Een map aanmaken doet u door in het menu aan de linkerkant op 'Nieuwe map' te klikken (aangenomen dat u al in uw mappen bent).


image

U komt dan in het volgende scherm:


image

U voegt een titel in en optioneel een omschrijving. Vervolgens kiest u van welke map het een submap moet worden. Tot slot kiest u wie toegang heeft tot de map en klikt u op 'Opslaan'.

Bent u toch niet blij met de structuur van uw mappen? U kunt ze dan eenvoudig verslepen om de volgorde aan te passen of een map een submap van een andere map te maken. Het verslepen doet u door met uw linkermuisknop op de te verslepen map te klikken en de muisknop ingedrukt te houden. Vervolgens versleept u hem naar waar u wilt. Aan het blauwe lijntje ziet u waar de map terecht zou komen als u de muis loslaat.


image

Wilt u een map verwijderen. Dan klikt u op de betreffende map. Rechts bovenin ziet u dan de optie om de map te bewerken en te verwijderen. Klik op 'verwijder' om de map weg te halen. U krijgt de vraag of alle bestanden in de map ook verwijdert moeten worden. Als u voor annuleren kiest, dan zullen de bestanden in de hoofdmap geplaatst worden.

De map kunt u ook vanuit hier bewerken. Als u op 'Bewerken' klikt, kunt u de titel, omschrijving, trefwoorden en het toegangsniveau aanpassen.


image

Reacties

Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
  • Ben van Lent
   Ben van Lent 1970 dagen geleden

   Kan ik ook rechten(lezen, schrijven, muteren, etc.) instellen per map

   • Maarten van Vessem
    Maarten van Vessem 2583 dagen geleden

    Dat ziet er mooi uit! Maar kan ik ook een hele hoop bestanden in een keer in een mapje gooien? 

    Ik doe dat nu door te slepen, alleen bij een hele hoop bestanden schiet het niet echt op!

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers