Pleio

Engels | Nederlands

Opmaak en eenvoudige bewerkingen

Laatst bijgewerkt op 2730 dagen geleden door Pierre Deen

 0/5 Sterren (0)

Boven het veld waar u de tekst typt ziet u allerlei icoontjes. Een aantal hiervan zullen u ongetwijfeld bekend voorkomen: deze vindt u in elk schrijfprogramma terug.


image

Hiermee voert u eenvoudige opmaaktaken uit, zoals vet, cursief, onderstrepen en doorhalen. Ook vindt u daar de icoontjes voor de lijsten, het knippen en plakken. Tot slot ziet u hier de ongedaan maken knoppen (undo en redo).

Direct naast de bekende knoppen ziet u twee iconen waarmee u de verwijzingen (of: links) in uw tekst kunt bewerken. Zodra u een woord of zin selecteert zullen deze iconen 'oplichten'.


image

Met het meest rechtericoontje verwijdert u een eerder aangebrachte link. Met het meest linker icoontje brengt u een link aan. Hiervoor selecteert u een woord, zin of afbeelding en klikt u op het icoontje. Er verschijnt dan een scherm waar u de link kunt aanpassen.


image

In het veld 'Link URL' voegt u de url in (bijvoorbeeld: http://www.dkdd.pleio.nl.

In het veld 'Target' bepaalt u wat er gebeurt wanneer iemand op de link klikt. Opent er een nieuw scherm/tabblad (open link in a new window) of opent de link in hetzelfde scherm (open link in the same window)?

In het veld 'Title' voert u (optioneel) een titel in voor uw link. Wanneer iemand met de muis over de link gaat, maar nog niet klikt verschijnt deze naam in beeld.

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers