Pleio

Engels | Nederlands

Media invoegen

Laatst bijgewerkt op 2751 dagen geleden door Pierre Deen

 0/5 Sterren (0)

Een tekst wordt pas echt leuk als er plaatjes of video's in staan, toch? Om media toe te voegen en te bewerken gebruikt u de knoppen het meest rechts in de bovenste rij.


image

Het meest linkse icoontje (het boompje) wordt gebruikt om media van een url in te voegen en om al ingevoegde media te bewerken. Wanneer u op het icoontje klikt, verschijnt het volgende scherm.


image

U gebruikt dit scherm zowel wanneer u een afbeelding invoegt, als wanneer u een afbeelding bewerkt.

 • 'Image URL' gebruikt u om de url van de afbeelding in te typen. De afbeelding moet dan dus al op een andere website staan.
 • 'Image description' gebruikt u om de afbeelding te omschrijven (optioneel). Als de afbeelding niet laadt of als iemand met de muis over de afbeelding zweeft is de tekst die u hier schrijft te lezen.
 • 'Alignment' gebruikt u om te bepalen waar de afbeelding komt te staan. Lijnt u links of rechts uit? Moet de tekst aan de bovenkant of aan de onderkant staan?
 • 'Dimensions' gebruikt u om de afmetingen van de afbeelding aan te passen (in pixels).
 • 'Border' gebruikt u om te bepalen hoe de dik de omlijning van de afbeelding moet zijn (leeglaten als u geen omlijning wilt).
 • 'Vertical space' en 'Horizontal space' gebruikt u om aan te geven hoeveel witruimte er om de afbeelding heen moet zijn. Dit gebruikt u zodat de tekst (bij bepaalde alignments) niet direct tegen de afbeelding aan staat.

De meeste velden zijn optioneel.

Een tweede manier om afbeeldingen in te voegen is via 'Extra bestand toevoegen'. Deze optie gebruikt u als de afbeelding niet op internet te vinden is, maar al wel in uw bestanden op Pleio of op uw harde schijf. U krijgt het volgende scherm.


image

Wanneer u al bestanden op Pleio (deze deelsite) heeft staan, dan zult u ze hier zien. Kies dan de juiste afbeelding en klik op er op. De afbeelding is vervolgens zoals eerder beschreven te bewerken.

Heeft u nog geen of niet de juiste afbeelding al op Pleio staan, dan zult u deze eerst moeten toevoegen. Klik daarom in het scherm op 'Uploaden'. Het volgende scherm verschijnt dan.


image

 • 'Bestand' gebruikt u om te bladeren naar het bestand op uw harde schijf
 • 'Titel' gebruikt u om het bestand kort te omschrijven
 • 'Omschrijving' gebruikt u om het bestand uitgebreider te beschrijven
 • 'Tags' gebruikt u om trefwoorden toe te voegen aan uw bestand
 • 'Toegankelijk voor' gebruikt u om te bepalen wie dit bestand mag zien als ze naar uw bestanden zouden gaan (in het artikel is het altijd te zien als u het toevoegt. U bepaalt voor het artikel weer wie dit mag zien)

Als u klaar bent klikt u op 'Opslaan'. U komt dan weer in het eerdere scherm waar u nu (bovenaan) uw zojuist toegevoegde afbeelding ziet staan. Klik erop om het toe te voegen.

De laatste manier om media toe te voegen is via 'Insert embed code' (de twee pijltjes) en 'Insert/edit embedded media'(het filmrolletje). Bij de eerste kunt u bijvoorbeeld de embed-code van een Youtube video toevoegen. Bij de tweede kunt u bijvoorbeeld Flahs bestanden toevoegen.

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers