Pleio

Engels | Nederlands
Innovatie Pleio

Innovatie Pleio

Innovatie Pleio, nieuwe functionaliteiten, ontwikkelingen, co-creatie

 3/5 Sterren (1)

Nieuwsbrief functionaliteit

Laatst bijgewerkt op 1770 dagen geleden door Marcel Ziemerink Reacties (6)

 0/5 Sterren (0)

 

Gewenste situatie

Met de nieuwsbrief functionaliteit moet het mogelijk worden om zelf nieuwsbrieven samen te stellen, er zelf de look and feel van bepalen en specifiek kunnen aangeven voor wie de nieuwsbrief bestemd is.

Te ontwikkelen functionaliteit

Hieronder staan de verschillende onderdelen van de te ontwikkelen plugin uitgewerkt.

1. Nieuwsbrief samenstellen

Nieuwsbrieven samenstellen is een activiteit die is voorbehouden aan site beheerders en groepsbeheerders. Of ook groepsbeheerders een nieuwsbrief mogen versturen zal afhankelijk worden gemaakt van een instelling.

Het samenstellen van een nieuwsbrief kan door verschillende secties aan te maken met daarin informatie. Een sectie bestaat uit een titel, afbeelding en tekst. De tekst kan opgemaakt worden met een eventuele editor. Eventueel kan ook een bestaande blog geïmporteerd worden als sectie. Op basis van de verschillende sectie titels kan (indien nodig) een inhoudsopgave worden gegenereerd. Verder heeft de nieuwsbrief een titel en een (aanvullende) voettekst. Eventueel kan er ook een kopie worden gemaakt van een alreeds verzonden nieuwsbrief.

2. Nieuwsbrief opmaken

Voor het uiterlijk van de nieuwsbrief kunnen templates worden gemaakt. Deze templates bepalen de styling van de nieuwsbrief. Er zullen 2 standaard opmaken worden bijgeleverd bij deze plugin. De templates kunnen gekopieerd worden en aangepast worden in zowel HTML layout als CSS styling. Eventueel kan er ook een kopie worden gemaakt van een alreeds verzonden nieuwsbrief. Ook kan een styling opgeslagen worden als ‘template’ zodat deze eenvoudig te hergebruiken is.

3. Voorbeeld weergave

Om verrassingen achteraf te voorkomen is het mogelijk om de nieuwsbrief in een preview te bekijken. Ook is het mogelijk om deze preview naar het emailadres van de aangemelde gebruiker te versturen.

4. Ontvangers selecteren

Als een nieuwsbrief is samengesteld kan bepaald worden naar welke ontvangers de brief verstuurd moet worden. Er zijn verschillende mogelijkheden van selectie. Voor groepsbeheerders geldt dat alleen naar de groep waarin de nieuwsbrief wordt aangemaakt verzonden kan worden. Een beheerder van de site heeft de mogelijkheid voor meer verzend opties. Aan de ontvangers kunnen groepen, individuele gebruikers of alle leden van de site worden toegevoegd. Ook bestaat er de mogelijkheid om een csv met emailadressen te gebruiken als bron voor verzending. Eventueel kunnen ook niet bestaande gebruikers worden uitgenodigd. Bij registratie van een gebruiker op de site wordt een opt-in aangeboden waarmee men zich kan aanmelden voor de nieuwsbrieven. Voor bestaande gebruikers, die nog niet hebben aangegeven wel of niet de nieuwsbrief te willen ontvangen bestaat er de mogelijkheid om middels een instelling te bepalen of deze gebruikers ook meegenomen worden in de verzending. Gebruikers hebben een eigen instellingspagina waar men zich kan aan afmelden voor de nieuwsbrieven. Men kan zich aan- en afmelden voor de site nieuwsbrieven alsmede per groep voor de nieuwsbrieven verzonden uit de groep.

5. Verzending inplannen

Na afronding van de samenstelling van de nieuwsbrief kan de verzending van de nieuwsbrief ingepland worden. Deze kan direct worden verstuurd of ingepland worden om verzonden te worden op een datum en uur naar keuze.

6. Verzenden, ontvangen en afmelden

De ontvangers ontvangen de nieuwsbrieven direct op hun emailadres. Als de email niet te lezen is in de email client, is er ook de mogelijkheid om deze online te bekijken. Indien de ontvanger de nieuwsbrieven niet meer wil ontvangen is er de mogelijkheid om zich af te melden van de nieuwsbrieven. Dit geldt ook voor ontvangers zonder account op het systeem.

7. Archief

Na verzending worden de nieuwsbrieven opgeslagen in het archief. Indien de nieuwsbrief vanuit een groep is verzonden wordt het in het groepsarchief geplaatst. Het is eventueel mogelijk om de nieuwsbrieven niet te tonen in het archief. Vanuit het archief is er voor de eigenaar van de nieuwsbrief ook de mogelijkheid om een overzicht in te zien waarin staat naar welke gebruikers/emailadressen de nieuwsbrief is verzonden. Het archief is toegankelijk via een menu item “Nieuwsbrieven”. Hierin is nog onderscheidt te maken tussen “Alle nieuwsbrieven”, “Mijn verzonden” en “Mijn ontvangen” nieuwsbrieven.

Planning

De te ontwikkelen functionaliteit kan, bij tijdig akkoord op deze offerte, vóór 1 januari 2014 worden opgeleverd. Hierbij is het streven om dit begin december 2013 al te doen.

 

De geraamde ksoten bedragen €20.000, exclusief 21% btw,

We zoeken nog orginsatie die bij willen dragen 

 

FFD heeft € 5.000 beschikbaar gesteld!

Kennisnet heeft € 6.060 beschikbaar gesteld!

 

Hierbij een link naar de offerte die inmiddels is goedgekeurd en dus dient als opdracht! 

OfferteNieuwsbriefPluginPleio-201310-02 (1).pdfOfferteNieuwsbriefPluginPleio-201310-02 (1).pdf

 

Zie bron voor ivoorbeeld: http://www.rijkshuisstijl.nl/index.cfm/ministerie-van-infrastructuur-en-milieu/middelen/digitaal-en-online/e-nieuwsbrief/

Reacties

Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
  • Luyben
   Luyben 1834 dagen geleden

   De opzet lijkt me prima zo. Het is me niet duidelijk of ook bestaande mailinglisten van buiten, zoals die van de digischool hieraasn gekoppeld kunnen worden. Zo'n list is veel uitgebreider dan het aantal leden van een deelsite/community.

   • Marcel Ziemerink
    Marcel Ziemerink 1929 dagen geleden

    @Rosa, nee nog niet. Wat zou jij willen bijdragen?

    • Rosa Ramondt
     Rosa Ramondt 1929 dagen geleden

     @Marcel,

     Weet jij toevallig of deze functionaliteit al ontwikkeld is? Lijkt mij heel interessant.

     • Roos Lammers
      Roos Lammers 2118 dagen geleden

      Mooie functionaliteit Marcel!

      • Davied van Berlo
       Davied van Berlo 2135 dagen geleden

       Dit lijkt me een mooi voorstel om voor te leggen aan de andere deelsitemanagers. Misschien even een mailtje aan wagen?

       • Marcel Ziemerink
        Marcel Ziemerink 2136 dagen geleden

        Vanuit Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), kan een groot deel gefinacierd worden, echter is het bedrag niet toereikend. Wie wl deze functionaliteit nog meer? Totale kosten 15.680,- ex BTW, 

       Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers