Pleio

Engels | Nederlands
Young@Heart

Young@Heart

Netwerk van VenJ-ers en BZK-ers met wat meer (dienst)jaren en ervaring

 4/5 Sterren (1)

Waarom we het willen

Laatst bijgewerkt op 1973 dagen geleden door Max Kommer

 0/5 Sterren (0)

Er was en is een flink aantal redenen en aanleidingen om tot een netwerk van 50-plussers te komen. In willekeurige volgorde:

  • het loopbaanperspectief van deze categorie is de laatste jaren stevig veranderd. Kon je een paar jaar geleden nog denken dat je (ruim) voor je 65e zou stoppen met werken, nu moet je je instellen om doorwerken na die leeftijd.
  • binnen de organisatie bestaat soms de neiging om mensen boven de 50 te zien als minder flexibel, minder productief en een belemmering voor de doorstroming van jongeren.
  • allerlei instrumenten op hert gebied van Human Resource Management lijken wat meer gericht op jongeren dan op ouderen (denk bijvoorbeeld aan de inhoud en vorm van opleidingen).
  • door het bestaan van jongerennetwerken en ontwikkelprogramma's voor jongeren (traineeschap, Young Development) is er relatief veel aandacht voor jongeren en wat zij te melden hebben, en worden collega's met een langere ervaring minder bevestigd in hun betekenis en toegevoegde waarde voor de organisatie.

Dit geldt niet exclusief voor VenJ of BZK. Op veel plaatsen, binnen en buiten de (Rijks)overheid, groeit het besef dat de categorie medewerkers boven de 50 er niet een is die je moet ontzien en langzaam naar hun vertrek leiden, maar een waar je nog veel plezier aan kunt beleven - als je er voor zorgt dat zij ook plezier blijven beleven aan hun werk.

Zie ook:

‘Wij zijn nog lang niet afgeschreven’

 

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers