Pleio

Engels | Nederlands
Young@Heart

Young@Heart

Netwerk van VenJ-ers en BZK-ers met wat meer (dienst)jaren en ervaring

 4/5 Sterren (1)

Ik heb een baan! Er is nog hoop voor de zestigers

Laatst bijgewerkt op 1964 dagen geleden door Max Kommer Reacties (1)

 0/5 Sterren (0)

HR adviseur solliciteert als beveiliger en wordt aangenomen als HR adviseur. Het verhaal van Mirjam.

Via het UWV kreeg ik een verzoek of ik geïnteresseerd was in een baan als beveiliger. In eerste instantie heb ik het mailtje weggedrukt, maar later zag ik hierin toch mogelijkheden. Een training en stage tijdens 7 maanden en daarna aan het werk.

Ik miste contacten en voelde me eenzaam thuis, geen geld om leuke dingen te doen, de dreiging van bijstandsniveau en hoorde alleen maar de problemen van anderen over hun baan. Snapte het wel, maar het was een dubbel gevoel. Ik was depressief aan het worden en vond het iedere maand moeilijker om positief te blijven.

Tijdens de presentatie van de werkgever werd ik echt enthousiast. Ik kon doorstuderen en misschien dan wel een hogere functie krijgen. Mijn omgeving steunde mij enorm in mijn beslissing, vond het ontzettend stoer dat ik dit wilde doen dus ik heb mijn CV achtergelaten. Misschien had ik een kans?

Drie werkdagen later zat ik op gesprek en de CEO vertelde dat hij een probleem met mijn CV had. De moed zakte in mijn schoenen: of te oud of een te hoge opleiding HBO in plaats van de gevraagde MBO! Maar gezicht in de plooi gehouden en niets gezegd. Ik zat daar tenslotte niet voor niets.

Vervolgens zei de CEO dat hij een vacature had als HR adviseur. Ik denk dat mijn gezicht boekdelen sprak! Dit moest nog afgestemd worden met de Director HRM. Die donderdag kreeg ik te horen dat ik was aangenomen met een proefplaatsing van 2 maanden.

Of ik de volgende dag kon beginnen.

Inmiddels heb ik een aantal weken erop zitten en heb een grijns op mijn gezicht van oor naar oor. Energie voor 10 en ik werk akelig hard, maar de toekomst ziet er weer rooskleurig uit.

Ik heb wel in de gaten dat positiviteit, motivatie en enthousiasme werken voor iedere werkgever. En dat ‘zeuren’ over wat je niet meer wilt/kunt, averechts werkt. Probeer het en misschien lukt het jou ook! Ik wens je veel succes en hou vol! Er zijn nog werkgevers die weten wat mensen van 45+ (daar zit ik ver overheen) meebrengen en daar graag gebruik van willen maken! En vertel de voordelen van 55+-ers. De werkgevers kunnen 3 jaar lang tot 6000 euro terugkrijgen op premies.

Reacties

Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers