Pleio

Engels | Nederlands
Young@Heart

Young@Heart

Netwerk van VenJ-ers en BZK-ers met wat meer (dienst)jaren en ervaring

 4/5 Sterren (1)

55+? Kansen volop!

Laatst bijgewerkt op 1966 dagen geleden door Max Kommer

 0/5 Sterren (0)

Vol energie, betrokken en toekomstgericht. Dat is Loes Fortuin (55). En zoals zij zelf zegt: “Ik kan veel, maar ik doe ook veel. Zoveel, dat ze me zelfs aanraden zo nu en dan eens op mijn handen te gaan zitten. Maar dat is lang niet makkelijk”.

“Van oktober 2008 tot december 2011 werkte ik als manager bij het ministerie van LNV, Directie Regionale Zaken, regio West. Door de fusie tussen voormalig EZ en voormalig LNV werden alle managers bij DRZ echter overtollig. Ik incluis. Het nieuwe ministerie EL&I, nu EZ, vind ik een geweldig ministerie, interessant, letterlijk van alle markten thuis en vol mogelijkheden als het gaat om loopbaanontwikkeling. Ik kon als landelijk coördinator naar Directie Topsectoren maar werd door de DG, Annemie Burger, gevraagd tot 1 januari 2013 de functie van continuïteitsmanager uit te voeren bij de nieuwe directie Regio en Ruimtelijke Economie (RRE). Daar heb ik uiteindelijk voor gekozen. Tegelijkertijd heb ik heel bewust nagedacht welke job ik nu echt heel graag wilde doen. Ik kwam uit op internationaal werk. Daar had ik al veel ervaring mee opgedaan toen ik nog als vakbondsbestuurder werkte. Direct dacht ik aan een baan als attaché en heb gelijk gesolliciteerd toen daar een vacature was. Maar ik bleek met mijn schaal 14 te zwaar. Ook al gaf ik aan dat ik bereid was om voor deze zo door mij gewilde baan op termijn een schaal lager te gaan zitten. Het mocht niet baten. Mijn ervaringen en energie ten spijt. Het leek niet zo vanzelfsprekend om van het ene naar het andere DG te verhuizen.

Vervolgens, en nog steeds tijdens mijn baan bij RRE, ben ik mijn licht gaan opsteken bij EC O&P en Transforce. Daar kreeg ik te horen over de pilot extern detacheren en werd ik gewezen op mogelijkheden bij Stichting Intermin.

Ik koos voor Intermin, waar ik nu voor drie jaar gedetacheerd ben. Via Intermin kon ik gelijk al kiezen tussen twee opdrachten. Het werd CBG (College voor Beoordeling Geneesmiddelen). Ik doe daar momenteel een reorganisatieopdracht t.b.v. het informatiemanagement inclusief het Nieuwe Werken. De omgeving is, in navolging van Microsoft, al helemaal ingericht naar en gericht op het Nieuwe Werken.

Straks, als de opdracht is afgelopen, ga ik weer vol energie een volgende opdracht in. Zo leer ik de Rijksoverheid in zijn volle breedte kennen en verbreed ik mijn managementervaring. Het zit in mij die energie. De wil om verder te komen. Zo heb ik dit jaar ook nog mijn “Master of Executive Change management” bij het SIOO behaald, een interuniversitair centrum voor organisatieverandering en veranderkunde.

Ik heb met mijn verhaal willen laten zien dat het niet uitmaakt hoe oud je bent om aan een goede én leuke baan te komen. Het gaat er uiteindelijk om dat je weet wat je wilt, dat je zoekt naar kansen en mogelijkheden en dat je je niet uit het veld laat slaan als het even niet lukt: je staat verrast hoeveel mensen je willen helpen en ondersteunen. Belangrijk is dat je beseft dat niets hetzelfde is en blijft.

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers