Pleio

Engels | Nederlands
Young@Heart

Young@Heart

Netwerk van VenJ-ers en BZK-ers met wat meer (dienst)jaren en ervaring

 4/5 Sterren (1)

Het volgen van opleidingen heeft mij veel gebracht

Laatst bijgewerkt op 1962 dagen geleden door Max Kommer Reacties (1)

 0/5 Sterren (0)

Al 28 jaar werkte Gerrie bij dezelfde baas in de horeca. Toen zette zij de stap naar een andere baan. Inmiddels werkt Gerrie alweer meer dan 11 jaar bij de IND. Ze kwam binnen als uitzendkracht bij de afdeling Post, Repro & Archief. Haar werkzaamheden lagen vooral bij de repro maar na een tijdje verlegden deze zich tot het Archief. ‘Dat heb ik twee jaar met veel plezier gedaan’, vertelt Gerrie. ‘Het werk bestond vooral uit veel computerwerk. Ik moest dossiers opvragen en overboeken. Ik was er verantwoordelijk voor dat de dossiers op de juiste plaats terecht kwamen. Het inhoudelijke werk en het feit dat ik met en voor mensen bezig was, maakt de functie voor mij uitdagend. Helaas verdwenen de archiefwerkzaamheden en ging ik terug naar de repro’.

Gerichte opleiding

Gerrie heeft een duidelijk doel: binnen de IND werken als medewerker Facilitaire Uitvoering (FU). ‘In mijn POP-gesprek heb ik aangegeven wat ik graag wil. Samen met mijn leidinggevende hebben we een opleiding gezocht die ik nodig heb om mijn doel te bereiken’. Dit was de opleiding Facility Management en Organisatie welke Gerrie heeft gevolgd en afgerond. ‘Daarna heb ik aangegeven bij mijn leidinggevende dat ik me nog verder wilde ontwikkelen en zij verwees me door naar het Loopbaan Adviescentrum (LAC)’, zegt Gerrie.

Ontwikkelen met behulp van het LAC

Via het LAC heeft zij het heroriëntatietraject doorlopen. Naast testen die je laten zien hoe anderen tegen je aankijken en wat je zelf belangrijk vindt, deed Gerrie een comptabiliteitstest. Hier kwam zij goed uit de bus, maar 1 punt was voor verbetering vatbaar: de beheersing van de Nederlandse taal. Voor Gerrie was het duidelijk dat zij de opleiding MBO communicatie moest gaan volgen. Zij leerde in goed Nederlands schriftelijk en mondeling formuleren. ‘De Nederlandse taal is moeilijk en biedt steeds weer een uitdaging. Dat vind ik leuk. Daarnaast merkte ik dat ik het Nederlands steeds beter beheerste en hierdoor ging ik mij zekerder voelen. Dat straal ik uit waardoor mensen een ander beeld van mij krijgen. Kortom, het heeft me veel gebracht en dat smaakt naar meer. Ik heb me opgegeven voor de cursus die in het KLC wordt gegeven over de Nederlandse taal: de puntjes op de i’. Ook deze cursus heeft Gerrie inmiddels met goed gevolg afgerond.

De toekomst

‘Nu ik mezelf zo ver heb ontwikkeld heeft mijn leidinggevende mij toegezegd dat ik een paar dagen mag meelopen bij de servicedesk op locatie. De cursus die ik nu wil gaan volgen is Planon. Dit is een systeem waar de afdeling FU binnen de IND mee werkt. Ik heb al een basiscursus gehad, maar wil er nog meer van weten. Zoals ik al zei heeft het volgen van de opleidingen me veel gebracht. Ik kwam erachter dat ik het leuk vind om te leren en dat ik het belangrijk vind om mezelf te ontwikkelen. Als persoon ben ik gegroeid en mijn kennis is toegenomen’, besluit Gerrie. Haar doorzettingsvermogen en de wil om zichzelf te ontwikkelen hebben haar steeds dichter bij haar einddoel gebracht: medewerker FU.

Reacties

Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers