Pleio

Engels | Nederlands
Young@Heart

Young@Heart

Netwerk van VenJ-ers en BZK-ers met wat meer (dienst)jaren en ervaring

 4/5 Sterren (1)

Informatie over loopbaan etc.

Laatst bijgewerkt op 1547 dagen geleden door Max Kommer

 0/5 Sterren (0)

Waar kun je terecht als je al 50-plusser iets anders wilt? Is er opleidingsaanbod dat een beetje is toegesneden op mensen met wat meer ervaring?

Begeleiding bij mobiliteit

Een mooi startpunt is de gecombineerde pagina van het Rijkstalentencentrum, de Mobiliteitsbank en het Functiegebouw Rijk. Daar vind je instrumenten, vacatures en informatie.

>>> Lees hier meer 

Programma Ervaren Talenten (Geplaatst 28 juli 2014)

InterCoach biedt komend najaar voor de tweede keer het programma "Ervaren talenten" aan. Doel is de deelnemers te inspireren en te motiveren aan de slag te gaan met hun eigen krachten, kwaliteiten en inzetbaarheid. Doelgroep zijn mensen met veel werk- en levenservaring die in de tweede helft van hun loopbaan zitten en werken bij de overheid.

Klik hier om een factsheet te downloaden, en hier voor meer informatie op Rijksportaal.

(Tijdelijke) subsidies

Het A+O-fonds Rijk geeft nog steeds 1.000 Euro voor je carriere

Het A+O fonds Rijk heeft de regeling Blik vooruit met een jaar verlengd. Rijksmedewerkers die drie jaar of langer in dezelfde functie bij hetzelfde rijksonderdeel werken en het tijd vinden om wat nieuws te leren, kunnen gebruik maken van deze scholingsregeling. Voor een vervolgstap in de carrière kan via deze regeling een cursus of opleiding van maximaal 1000 euro worden gekozen. De cursus of opleiding is geheel ter eigen keuze, als hij maar gericht is op het ontwikkelen van de loopbaan binnen of buiten de rijksoverheid. Verzoeken kunnen tot en met 31 december 2014 worden ingediend.
>>> meer informatie op de site van het A+O-fonds

>>> En over andere interesante projecten van het A+O-fonds

Flexibel werken

De "flexpool" publieke sector

De Flexpool Publieke Sector is hèt platform waar specialisten en generalisten op diverse vakgebieden dè opdracht vinden die bij hen past. Medewerkers van aangesloten publieke organisaties (waaronder BZK en een aantal onderdelen van VenJ) kunnen tijdelijk een opdracht of project vervullen en daardoor invulling geven aan de eigen ontwikkeling, maar ook aan de ontwikkeling van de eigen organisatie. Lees hier meer

 

Duurzame inzetbaarheid

Het ministerie van SZW biedt op de site duurzame inzetbaarheid informatie over hoe op een goede en gezonde manier aan het werk te blijven.

De site 50+werkt biedt nuttige informatie voor werknemers en werkgevers.

 

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers