Pleio

Engels | Nederlands

Lijstje: "Apps 2 have"

Laatst bijgewerkt op 2655 dagen geleden door Davied van Berlo Reacties (11)

 0/5 Sterren (0)

Lijstje

Apps 2 have
Handige apps voor op je telefoon of tablet. Eén, twee of drie sterren voor moeilijkheidsniveau

 

Flipboard
?
1 kolom

 

Vul aan!

 • Wie weet er leuke voorbeelden?
 • Wat moet er in zo'n artikel in ieder geval aan bod komen?
 • Andere ideeën?

 

 

 

Reacties

Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
  • Evelien Fick
   Evelien Fick 2609 dagen geleden

   Ik ben eens goed gaan kijken en toen bleek dat de gekozen apps vrijwel allemaal verkrijgbaar waren voor Android, iOS en blackberry. Waarom onderscheid maken als het niet nodig is? Dit is het uiteindelijk dus geworden: https://www.pleio.nl/pg/file/read/313453/apps2have met alleen een afwijking bij QR codes maken, want daar is geen uniforme app voor te vinden.

   @Davied met documents2go kun je ook prima bij je google docs of docs in bijvoorbeeld evernote. Het is de discussie over welke docs wel en niet in google docs 'terecht mogen komen', waardoor deze app juist ook voor ambtenaren volgens mij toch nog steeds een must have is.

   • Davied van Berlo
    Davied van Berlo 2627 dagen geleden

    @Vanessa Voor de site zou een regelmatige rubriek leuk zijn. Voor het blad gaan we ons even beperken tot vijf apps en tot iPhone en Android.

    @Regine Goede aanvulling, die ondertitel!

    @Allen Een reisplanner, iets om aantekeningen te maken en iets om makkelijk sites te lezen lijken me drie goede categorieën trouwens. 

    • Vanessa Simons-Kelly
     Vanessa Simons-Kelly 2628 dagen geleden

     Hallo Davied,

     Er zijn vele apps die in aanmerking komen om genoemd te worden.

     In artikelen over apps is het wat mij betreft belangrijk dat de belangrijkste platformen aan bod komen: Apple, Android, Blackberry (& Windows ??) Voorbeelden van apps zijn er te over. Is het handig om ergens online een overzicht te plaatsen, (een wiki?) waar mensen hun favoriete apps kunnen noemen en omschrijven?  

     Ik zou per keer een onderwerp nemen hier, met behulp van de ervaringen van anderen de apps bijzoeken voor alle platformen, bijvoorbeeld:

     5 mobiele toepassingen om documenten te maken & lezen op je smartphone/tablet
     5 mobiele toepassingen om efficient te Twitteren
     5 nieuwe mobiele toepassingen die de moeite waard zijn

     etc. 

     Als je nog namen van apps nodig hebt, hoor ik dat wel. Momenteel werk ik met zowel iPhone, Android als Blackberry dus ook met vergelijkingsvragen kun je bij mij terecht :)

      

      

           • Regine Reincke
      Regine Reincke 2630 dagen geleden

      Komt er onder de spiffy titel wel een ondertitel als: 'Vijf mobiele toepassingen voor de Ambtenaar2.0'?

      • Regine Reincke
       Regine Reincke 2630 dagen geleden

       Een paar apps die ik gebruik op de iphone: Naast Sketchbook Pro is Mindmeister ook een toereikende app voor mindmapping - niet gratis, wel goed. En je kunt erg eenvoudig syncen met je laptop of pc. Een andere handige app voor mensen die veel leeswerk willen doen tijdens hun forens is Read It Later: deze bookmarking app zorgt ervoor dat je sites (bijvoorbeeld met artikelen of blogs) kunt opslaan en ordenen om ze later te kunnen lezen. Hiervan bestaat een betaalde en een gratis ('lite') versie. Een app die ik tot voor kort veel gebruikte voor OV is 'Trein' van Dennis Stevensen (een student uit Delft), deze functioneert sinds de laatste update niet goed meer op de iphone (wel op Android devices?) dus ik ben overgestapt op NS Reisplanner Xtra. 'Trein' vind ik eigenlijk veel beter omdat het aantal handelingen om reisinfo te krijgen of bij te werken veel geringer is dan bij OV9292 of NS.

       • Davied van Berlo
        Davied van Berlo 2632 dagen geleden

        @David Zite zie ik idd veel langskomen op Twitter.

        @Eveline Eerlijk gezegd vind ik NS Reisplannen beter en sneller dan NL Treinen ... ;-)  Maar iets met OV is zeker nodig!

        Er moet zeker een app in voor QR inderdaad ... omdat we die codes in heel het tijdschrift gaan zetten. Die DocumentsToGo levert een interessante vraag op: al dat gedoe met documenten is niet zo 2.0 natuurlijk (ik gebruik het programma nl. nooit ... eerder de Google Docs app), maar de doelgroep wellicht juist wel ...

         

         

        • Evelien Fick
         Evelien Fick 2632 dagen geleden

         Eerste voorzetje, voor Android:

         Apps2Have Android

         1. DocumentsToGo Full Version (DataViz, ongeveer 10 euro): gebruik jij, wanneer je samen met collega's aan een document werkt, ook veelvuldig de 'wijzigingen bijhouden' en 'commentaar' functie van Word? Dan is de Full Version van DocumentsToGo een onmisbare app op jouw Android Tablet of telefoon. De full version toont je niet alleen de wijzigingen en het commentaar, maar geeft je ook de mogelijkheid zelf commentaar toe te voegen.
         2. Droidin (Boston Consulting): vind je het ook zo saai om altijd maar de groene Android in beeld te krijgen als je collega belt? Gebruik dan de contact sync functie van DroidIn om de adressen uit je adressenboek te synchroniseren met LinkedIn. Belt een collega waarmee je ook op LinkedIn verbonden bent? Dan krijg je voortaan de LinkedIn foto van die collega in beeld. Overigens biedt Android ook de mogelijkheid te synchroniseren met Twitter en Facebook.
         3. NL Treinen (Malfario): iedere ambtenaar met een Android Mobiele telefoon heeft natuurlijk de 9292ov-app geinstalleerd om OV routes te plannen en dit reisadvies ook direct op te slaan in de agenda. Het grote nadeel van die app is de snelheid. Trek je een sprintje naar een NS-station en wil je heel snel zien of jouw trein vertraagt is? Open dan NL Treinen. Deze app laat in enkele seconden het vertrekbord zien van het dichtsbijzijnde station.
         4. QR Droid (DroidLa): Heb jij je visitekaartje al als QR-code opgeslagen op je telefoon, zodat je jouw contactgegevens snel en eenvoudig met anderen kunt delen? Met QR Droid heb je niet alleen een QR-code scanner op je telefoon, maar maak je ook eenvoudig die visitekaartjes-QR-code van je eigen gegevens en die van anderen.
         5. Vibrate During Meeting (Sidetop Software, 69 cent): Iedere Android gebruiker weet natuurlijk dat je je telefoon gewoon moet omdraaien om te zorgen dat je niet gestoord wordt tijdens een gesprek. Helaas kun je dan niet zien of je gebeld wordt en zo je belangrijke telefoontje toch opnemen. Gebruik daarvoor de app Vibrate During Meeting. Stel in welke agenda's in de gaten gehouden moeten worden en of bij alle afspraken of alleen de 'bezet' afspraken het geluid uit moet gaan. Stel ook je eigen SMS-tekst in, die verzonden kan worden wanneer iemand je tijdens een gesprek stoort.
         • David de Jong
          David de Jong 2632 dagen geleden

          Nog een tip: Image to text. Maak een foto van een stuk tekst en je krijgt de tekst als gescande 'platte' tekst in je email en is dus gelijk te plakken in een ander document!

          • David de Jong
           David de Jong 2632 dagen geleden

           Ik vind Sketchbook Pro een aanrader: handig om snel aantekeningen of een mindmap te maken. Doordat je kan tekenen in Layers kan je hem als planoloog/stedenbouwkundige ook prima gebruiken om te tekenen op een luchtfoto of plattegrond.

           Zite is ook een prima app: een personal magazine die artikelen verzameld op basis van jouw interests en bijleert van wat jij leuke artikelen vindt.

           • Davied van Berlo
            Davied van Berlo 2633 dagen geleden

            @Evelien Ik zou zeggen, doe een voorzet!

           Meer ...

           Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers