Pleio

Engels | Nederlands

Uitnodigingen versturen

Laatst bijgewerkt op 1357 dagen geleden door Dirk Jan van der Wal

 0/5 Sterren (0)

Hoe nodig ik mensen uit voor Pleio of voor een deelsite

 

Er zijn verschillende manieren waarop je mensen uit kunt nodigen voor Pleio of een deelsite. We maken daarbij onderscheid tussen het uitnodigen voor www.pleio.nl, voor een groep binnen www.pleio.nl, voor een deelsite en tot slot voor een groep binnen die deelsite.

Uitnodigen voor www.pleio.nl

Het is voor gewone gebruikers niet mogelijk om vanuit www.pleio.nl mensen uit te nodigen voor alleen het platform. Gewone gebruikers kunnen enkel uitnodigingen versturen vanuit een groep binnen Pleio (of een deelsite). De gedachte daarachter is dat Pleio bedoeld is om samen te werken. Die samenwerking vindt plaats binnen de groepen. Om mensen uit te nodigen voor Pleio nodig je ze dus het beste uit vanuit de betreffende groep. Het voordeel voor hen is dat ze die groep niet hoeven op te zoeken.

Wil je desondanks mensen uitnodigen voor het platform zonder ze direct uit te nodigen voor een groep stuur ze dan een e-mail met de link naar de pagina waar ze zich als gebruiker kunnen registreren: https://www.pleio.nl/register

Uitnodigen voor een groep binnen www.pleio.nl

Knop_gebruikers_uitnodigenOm mensen uit te nodigen voor een groep binnen Pleio moet je uiteraard zelf lid zijn van die groep. Ben je lid van een groep dan zie je rechtsboven aan de groepspagina de knop "Gebruikers uitnodigen" (zie afbeelding).

Wanneer deze knop niet zichtbaar is dan heeft de groepseigenaar in de instellingen aangegeven dat groepsleden geen uitnodigingen kunnen versturen. Neem dan voor het uitnodigen van nieuwe groepsleden contact op met de groepseigenaar. Op de groepspagina staat altijd vermeld wie dat is.

Kun je wel uitnodigingen versturen dan zijn daarvoor verschillende mogelijkheden.

Opties voor versturen van uitnodigingen vanuit groep

 

Uitnodigen van contacten

Via deze optie kun je door je Pleio contacten bladeren en aanvinken wie je uit wilt nodgen voor de betreffende groep. Je kunt een persoonlijke boodschap toevoegen. Na het klikken op de knop "Uitnodigingen" wordt de uitnodiging naar alle geadresseerden verstuurd.

Alle gebruikers van deze site

Via deze optie kun je uitnodigingen versturen aan mensen die wel lid zijn van Pleio maar (nog) geen contact van je zijn. In het invoerveld vul je een naam of gebruikersnaam in en je selecteert hem/haar uit de lijst De gebruiker in kwestie wordt dan zichtbaar onder het invoerveld. Heb je per ongeluk de verkeerde persoon geselecteerd dan kun je die verwijderen door op het kruisje naat de naam te klikken (zie onderstaande afbeelding).

Ook bij deze uitnodigingsoptie kun je een persoonlijke welkomstboodschap toevoegen.

Groepsuitnodiging: Alle gebruikers van deze site

Op basis ven aan e-mailadres

Je kunt ook mensen uitnodigen die nog geen Pleio gebruiker zijn of waarvan je wellicht niet weet of ze al een Pleio account hebben. Daarvoor is de optie "Op basis van een e-mailadres".

Groepsuitnodiging: op basis van een e-mailadres  

Via deze optie voer je het e-mailadres in van de mensen die je uit wilt nodigen en selecteert die uit de lijst (zie bovenstaande afbeelding). Vervolgens verschijnt het mailadres in de lijst onder het invoerveld. NB: als je het mailadres NIET selecteerd komt het niet in de lijst en zal er ook geen uitnodiging worden verzonden.

Bij het invoeren van het mailadres controleert Pleio of het een geldig mailadres is, ook kijkt Pleio of er al een gebruiker bestaat met dat e-mailadres. Wanneer dat het geval is zal Pleio in plaats van het mailadres de gebruiker weergeven in de lijst.

Gebruik een CSV bestand

Deze optie is met name handig wanneer je een grote groep gebruikers ineens wilt uitnodigen. Je kunt dan een CSV-bestand uploaden: de structuur van het bestand moet zijn: naam;e-mailadres. Er mag geen regel boven staan met de namen van de kolommen.

 

Uitnodigen voor een deelsite

Net als binnen www.pleio.nl kunnen gewone gebruikers niet rechtstreeks vanuit een deelsite nieuwe gebruikers uitnodigen voor die deelsite. De deelsitebeheerder kan dit wel.

 

Uitnodigen voor een groep binnen een deelsite

Het uitnodigen van groepsleden werkt binnen een deelsite op dezelfde manier als binnen www.pleio.nl. Er is één belabgrijk verschil: de deelsitebeheerder heeft de mogelijkheid om de opties voor het verturen van uitnodigingen te beperken. Zie je een bepaalde optie niet en wil je die wel gebruiken neem dan contact op met de deelsitebeheerder.

Ook binnen een deelsite kan de groepseigenaar aangegeven dat groepsleden geen uitnodigingen kunnen versturen. Neem dan voor het uitnodigen van nieuwe groepsleden contact op met de groepseigenaar. Op de groepspagina staat altijd vermeld wie dat is.

 

Overige opties

 

Uitnodiging opnieuw versturen naar gebruikers die al zijn uitgenodigd

Deze optie kan bij alle varianten worden aangevinkt. Standaard staat deze niet aangevinkt en is het advies dit zo te laten, dit om te voorkomen dat mensen vanuit verschillende groepsleden dezelfde uitnodiging krijgen. Dat wekt alleen irritatie. Vink deze optie wel aan wanneer iemand aangeeft een eerder verstuurde uitnodiging kwijt te zijn of niet te hebben ontvangen.

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers