Pleio

Engels | Nederlands
JenV Bijblijven over Informatievoorziening en ICT

JenV Bijblijven over Informatievoorziening en ICT

Vernieuwing van informatievoorziening en ICT bij VenJ en andere overheden

 4.3/5 Sterren (3)

Aangeraden groepen

Menskracht

Menskracht

Inspiratie en ontwikkeling van professionele passie en talent
Burgerparticipatie Netwerken en Bewegingen

Burgerparticipatie Netwerken en Bewegingen

Samenwerken aan netwerken: Overizicht van welke site,netwerk beweging biedt wat, doet, wat vanuit welke rol

Nieuw werk? Gewoon werk!

Laatst bijgewerkt op 2355 dagen geleden door Titus Mars

 0/5 Sterren (0)

Het Nieuwe Werken (HNW), Flexibel werken, Anders werken, Plaats en tijd onafhankelijk werken (PLATO), papierloos werken... Aan vernieuwend klinkende termen voor kenniswerkers in kantooromgevingen is er geen gebrek. Directie Informatisering & Inkoop van het ministerie van Veiligheid en Justitie organiseerde op 7 mei een seminar om de vertaling te maken van containerbegrippen naar praktische stappen. 

Net als bij veel onderdelen van de Rijksoverheid, gonst de term 'Het Nieuwe Werken' ook bij De Raad voor de Kinderbescherming al even door de gangen. Sinds januari 2012 is de Raad concreet gestart met het ontwikkelen van plaats- en tijdonafhankelijk werken. De Raad ziet het als een reis, waarin medewerkers en leidinggevenden samen onderweg zijn om te ervaren en te bepalen wat het daadwerkelijk betekent om flexibeler te werken. Baafke Ooms, programmamanager Het Nieuwe Werken bij de Raad, maakt het graag niet ingewikkelder dan het is. De Raad is een organisatie van professionals, dat betekent dat verwacht kan worden dat zij hun werk zelf kunnen regelen, zo lang de organisatie niet in de weg zit.

De IT-sector verandert sterk door trends zoals de explosieve groei van krachtige smartphones en de verschuiving naar inkoop van diensten en naar consumentenproducten.
De snelle groei van smartphones en tabletten in de consumentenmarkt heeft een grote invloed op de introductie van deze nieuwe technologieën in de onderneming, stelt Jan Roggeveen, collaboration specialist bij netwerk-leverancier Cisco. Werknemers gebruiken deze apparaten in toenemende mate op de werkplek. Dat stelt nieuwe eisen aan de IT infrastructuur én aan de gebruikers daarvan.


Presentatie Het Nieuwe Werken is een keuze! - Baafke Ooms, RvdK
Het_Nieuwe_Werken_RvdK_Baafke_Ooms_7_mei_2012.pdf (5 MB)
 
Presentatie Samenwerken in het tijdperk na de PC
Collab_Preso_VenJ_Cisco_Jan_Roggeveen.pptx (15 MB)

 

 

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers