Pleio

Engels | Nederlands
Helpdesk Pleio

Helpdesk Pleio

Je kunt hier vragen stellen en beantwoorden!

 4.3/5 Sterren (4)

Bij het instellen van de kleuren van een deelsite krijg je incorrecte kleuren

Laatst bijgewerkt op 2812 dagen geleden door Pleio Help Reacties (1)

 0/5 Sterren (0)

 1. Bij het instellen van de kleuren van een deelsite krijg je incorrecte kleuren (zo wordt het paars als je kiest voor mintgroen en mintgroen als je kiest voor oranje) Verder zijn er in totaal 16 communicatiekleuren voor een Rijksoverheid website (zie rijkshuisstijl.communicatieplein.nl) Momenteel zijn er in de templategenerator 10 kleuren beschikbaar die worden weergegeven met een Engelse naam. Ik kan niet helemaal de juiste kleuren checken (omdat zoals hierboven beschreven niet de juiste kleuren worden getoond) maar ik vermoed dat er sprake is van: Hemelblauw (Navy), Mintgroen (Mint), Rood (Magenta), Geel (Yellow), Paars (Purple), Violet (Violet), Roze (Pink), Oranje (Orange), Bruin (Sand), Groen (Green). Dat zou betekenen dat de kleuren Robijnrood, Mosgroen, Lichtblauw, Donkergeel, Donkergroen en Donkerbruin niet in het keuzemenu zijn opgenomen.

  Officieel kan voor een website met het blauwe lint (+ eventueel woordmerk van Rijksoverheid of departement) alleen uit deze zestien communicatiekleuren gekozen worden. Nu begrijp ik dat het ook mogelijk moet zijn om een eigen logo te kunnen kiezen én daarbij een eigen kleurencombinatie in te stellen. Het zou volgens de eigen rijksoverheidsregels alleen niet mogelijk moeten zijn om een eigen, afwijkende kleurencombinatie in te stellen in combinatie met het officiële beeld- en/of woordmerk.

  Zou het mogelijk zijn:  1) alle zestien kleuren in het overzicht op te nemen? 2) bij het kiezen een plaatje met  kleurvoorbeeld te laten zien? 3) Na opslaan van de kleurkeuze de juiste kleur op de website weer te geven?

Reacties

Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
  • Danielle Jansen
   Danielle Jansen 2808 dagen geleden

   Ik ben benieuwd of hier nog wat nieuws over is: hetis echt lastig om de huidige templategenerator te gebruiken. Zo wil ik voor een deelsite hemelblauw gebruiken; dat lukt niet. Bij de keuze 'Navy' blijft de website paars.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers