Pleio

Engels | Nederlands
College Tour Ambtenaar 2.0 en A+O Fonds Gemeenten

College Tour Ambtenaar 2.0 en A+O Fonds Gemeenten

oei ik groei

 0/5 Sterren (0)

Ambtenaar 2.0 College Tour

Laatst bijgewerkt op 2268 dagen geleden door Davied van Berlo

 0/5 Sterren (0)

Communicatie:

Ambtenaar als ambassadeur 

Medewerkers van gemeenten zijn voor het werven van nieuwe medewerkers erg belangrijk. Zij zijn de ambassadeurs voor het werken bij gemeenten. Op hun aanraden komen vrienden, familieleden en kennissen bij de gemeente terecht. Het imago van de gemeente kan dan ook alleen worden veranderd als tegelijkertijd in (goed) werkgeverschap wordt geïnvesteerd. Zo maak je waar wat in de imagocampagne wordt beweerd: gemeenten zijn een aantrekkelijke werkgever. Daarin wil het A+O fonds investeren. 

Het A+O fonds Gemeenten ontwikkelt activiteiten die medewerkers ondersteunen in hun rol als ambassadeur en die gemeenten versterken in hun rol als aantrekkelijke werkgever. Samen met Ambtenaar 2.0 wil het A+O fonds de ‘collegetour’ voortzetten. Er worden in 2012 en 2013 nieuwe themabijeenkomsten georganiseerd waarin de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers voorop staat. Doel is hen te helpen bij het efficiënter en interactiever werken in hun eigen gemeente. Achterliggende gedachte is dat deze mensen, die de vele kansen die het werken bij gemeenten biedt zelf ervaren, uitstekende ambassadeurs zijn voor het werken bij gemeenten. 

Het ‘ambassadeursschap’ en ‘goed werkgeverschap’ wil het A+O fonds ontwikkelen met inspirerende bijeenkomsten die aansluiten op de bewegingen in de maatschappij. Het nieuwe werken, een beter contact met de burger, sociale innovatie en gebruikmaking van nieuwe media zijn voorbeelden van deze ontwikkelingen. Daarbij richt het A+O fonds zich niet alleen op jongeren. Alle ambtenaren zijn goede ambassadeurs!

 

Voorstel voor een programma. Alle namen en onderwerpen zijn nog maar ideeën en kunnen dus gewijzigd worden. 

Datum Locatie Thema Spreker Workshops Commentaar
11-10

Groningen

Democratie Gerdi Verbeet
  • Sywert van Lienden
  • Erik van Zuidam

Herma Otter: Week van de democratie in Groningen is één week later.

Anneke Oosterhuis neemt begin augustus contact op met Verbeet.

08-11 Eindhoven Energieke samenleving Wim van de Donk
  • Maarten Hajer
  • Peel en Maas

Monique Roosen: contact richting Van de Donk

 

06-12 Ede? Transparante overheid Ben Verwaayen
  •  
 Jornt van Zuylen: contact richting Verwaayen?

 

 

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers